Vennligst vent
Jazzdans er den treningsformen som er mest trendy. Partiene er delt inn i aldersgrupper og nivåer. Du bør ha danset i minst to år før du begynner på et øvet parti. I jazzdansen er vi innom flere sjangre, som for eksempel lyrisk og street. Treningen begynner med en lengre oppvarming før vi jobber med teknikk. Vi legger stor vekt på å oppnå styrke, hurtighet, dynamikk, bevegelighet og riktig plassering. Deretter gjør vi kombinasjoner over gulvet før vi avslutter klassen med en lengre kombinasjon. På Kick undervises det i flere jazzsjangre

Moderne er betegnelsen på den danseformen som kom som en reaksjon mot klassisk ballett i begynnelsen av 1900-tallet. Det finnes mange ulike teknikker innen moderne dans eller samtidsdans som det også kalles. Ofte har pedagogen sin egen teknikk som er influert av forskjellige retninger. De fleste danseforestillinger som produseres i dag, er innen sjangeren moderne/samtidsdans. Uavhengig av hvilken teknikk det undervises i, kan man si at moderne dans er en spennende og kraftfull danseform som utfordrer både kroppens bevegelsesmuligheter og deltakernes kreativitet. Bevegelsesspråket er stort og ofte overraskende både i form og logikk. Teknikken passer best for ungdom og voksne

Klassisk ballett er en treningsform du kan holde på med hele livet. Muskulaturen bygges metodisk opp til å bli harmonisk, spenstig og utholdende. Gjennom langsiktig trening utvikles musikalitet, rytmesans og kroppsbeherskelse. I første halvdel av timen jobber vi ved barren. Deretter går vi ut på gulvet og jobber med forskjellige kombinasjoner. Klassisk ballett gir et godt grunnlag for alle danseformer uansett sjanger.

Danselek passer for barn fra 4 år og til de begynner på skolen. Treningen inneholder lekpreget danseundervisning og har som mål å utvikle barnas kroppsbevissthet, koordinasjon, uttrykk, bevegelighet, motorikk, rytmikk, samarbeidsevner og ikke minst danseglede. Danselek er i tillegg med på å forberede til annen danseundervisning som for eksempel klassisk ballett.

Klassisk ballett for barn . Barna kan begynne på klassisk ballett når de begynner på skolen. Undervisningen er preget av mye lek i startfasen. I klassisk ballett kreves det ofte mer disiplin og konsentrasjon enn i andre danseformer, men likevel er dette kurs med kreative oppgaver og bevegelser. Ved metodisk trening og oppbygging av teknikk, kan elevene begynne med tåspisstrening i 11 – 12 års alderen.

Hip Hop . Det eksisterer et mangfold av stilarter innen hiphop. Pedagogene som underviser i hiphop på Kick, står fritt til å kombinere stiler. Det viktigste i sjangeren er å jobbe med musikalitet, stil og dynamikk. Kursene vil derfor variere stilmessig avhengig av hvem som underviser. Kick har hiphop-klasser for ungdom og voksne.


Damer 35+ er et parti for voksne damer som liker å bevege seg. Her jobber vi med styrke, fleksibilitet og ikke minst med dans. Det blir en miks av teknikker, men vi jobber med et bevegelsesspråk som i hovedsak kan knyttes opp mot moderne og jazz. Vi baserer treningen mer på bevegelighet enn på å finslipe teknikk.
Flowtrening er en danserelatert trening som Karoline Aspaas Kvinnesland har utviklet selv med den bakgrunnen hun har innenfor moderne dans, fysioterapi og personlig trening. Det blir en time som tar inspirasjon fra prinsipper innenfor yoga, pilates, moderne dans og gode øvelser. Her blir det fokus på å lære god teknikk på en moro måte. Kjernestabiliteten i både mage/rygg, skuldre og hofter kommer til å brenne godt. Dette blir en sunn og god trening, hvor elevene lærer verktøy og øvelser som er lette å gjøre også på egenhånd. Øvelsene blir direkte tilknyttet dans og hva som kreves for å bli en dyktig og skadefri danser, hvor elevene selv kan komme med ønsker og problemstillinger vi kan jobbe med i klassen.

Moderne & Improvisasjon I denne klassen blandes prinsipper og øvelser fra samtidsdans sammen med improvisasjonsteknikker. Dette er en klasse som er beregnet for dem som er på et høyt teknisk nivå og som ønsker å jobbe kreativt og i dybden av samtidsdans. Improvisasjon er et fantastisk godt verktøy i dag, ikke bare om man ønsker å utfordre og utvikle seg som samtidsdanser, men også hvis man ønsker å finne sin personlige dansestil og dansespråk også innenfor andre dansesjangre. Klassene blir holdt av Karoline Aspaas Kvinnesland.